dimarts, 19 de juny del 2012

Idees interessants



Klee 1929


Algunes idees interessants aportades pel Premi Nobel d'Economia Daniel Kahneman a "La Contra" de La Vanguardia del 19.06.2012:


"Res no és tan greu com sembla quan ho penses."

"Un bon líder és el que aconsegueix que la confiança col·lectiva en decisions a llarg termini s'imposi sobre la incertesa a curt termini."

"La democràcia funciona millor en societats cohesionades i amb valors comuns."

"El nostre error habitual és la nostra capacitat d'ignorar la nostra ignorància. Som incapaços de desentranyar la complexitat del món, així que ens expliquem un conte simplificador per poder decidir i reduir l'ansietat que ens genera que sigui incomprensible i imprevisible."

"Hem evolucionat fins a pensar amb dos sistemes: el sistema 1 pensa ràpid, és intuïtiu i no requereix esforç. El sistema 2 pensa a poc a poc: és racional i exigeix esforç. És deliberatiu i considera, avalua i raona treballosament. Aquests sistemes no són com l'emoció i la raó, la nostra ment és molt més complexa que aquesta dicotomia: el sistema 1 també té memòria i assumeix la major part de la cognició. I el 2 raona, però és lent i mandrós. Encara que ens agradi creure que som éssers racionals, tots dos sistemes decideixen. L'1 fa suggeriments que el 2 acostuma a acceptar."