dimarts, 28 de gener del 2014

Pete Seeger






L'1 d'agost del 2012 varem posar el post adjunt a l'Aglaia. Avui que en Pete Seeger ha mort, reafirmem el que hi deiem des de l'agraïment per una tan llarga, fecunda i coherent trajectòria vital.

Un dia d’aquests se’ns morirà en Pete Seeger. I el món perdrà alguna cosa més que un gran autor, un gran cantant –amb una veu, una dicció i una expressivitat magnífiques- i un gran difusor de la música popular nord-americana. Perdrà algú que era capaç de transmetre valors a través de les seves actuacions. No només a través de les lletres de les cançons que cantava, sinó a través de la seva manera de fer les coses, de la seva manera de vessar autenticitat en el que feia. Desconec la seva vida privada, la seva trajectòria personal, però el que ens arriba d’ell com a intèrpret són unes vibracions tan positives, tan netes, tan sinceres, que se’t fiquen dins del cor i et fan posar la pell de gallina.

Em temo que no hi ha capacitat de lluita ni justificació de lluita per una causa si no hi ha al seu darrera impulsors amb l’autenticitat humana de Pete Seeger. Gent com ell fan que una causa tingui sentit, sigui consistent, i sense gent com ell les causes queden sense ànima i moren. No n’hi ha prou amb situacions objectives, amb greuges i raonaments: les causes només tiren endavant quan desvetllen actituds generoses i compromeses com les que encarna en Pete Seeger. El seu exemple, el seu record i els seus enregistraments ens acompanyaran sempre.