diumenge, 27 d’abril del 2014

Aggiornamento















Avui, dia de la Mare de Déu de Montserrat, en que ha estat proclamat sant el papa Joan XXIII, el papa de l'aggiornamento, us proposem un exercici pràctic en aquesta línia, una actualització de la "Visita espiritual a la Mare de Déu de Montserrat" del bisbe Torras i Bages (gràcies a la Lourdes Encinas per oferir-nos aquesta oportunitat).


VISITA ESPIRITUAL A LA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT

(després de cada invocació es pot resar una Ave Maria o bé es pot dir aquesta antífona: Santa Maria, mare de Déu, intercediu per nosaltres prop del Senyor.)

I.- Mare de la divina gràcia, encarnació de l’eterna Saviesa que donà ordre i harmonia a la potència creadora de Déu, Vós que portareu al món el fill de Déu, aconseguiu per al vostre poble català i per a tots els pobles la possibilitat de viure en pau i llibertat.

II.- Mirall de justícia, tron de saviesa, porta del cel, feu que el nostre poble sigui just, honest i generós en els seus comportaments públics i privats.

III.- Mare amable i admirable, model de docilitat, que acceptàreu la voluntat de Déu anunciada per l’arcàngel Gabriel, feu que siguin desterrades d’aquest poble vostre la frivolitat, la inconstància i l’oblit del que és fonamental.

IV.- Rosa de caritat, foc que sense consumir escalfa, verge venerable, clement i digna de confiança, traieu de Catalunya l’esperit de discòrdia, ajunteu tots els seus fills amb cor de germans i feu que mai no es desfaci aquest poble català que Vós espiritualment engendrareu.

V.- Mare puríssima, vas espiritual insigne, feu que la pau regni al cor dels catalans i la bona convivència presideixi les seves viles.

VI.- Verge poderosa i auxiliadora, mitjancera de totes les gràcies, des del vostre alt castell de Montserrat, protegiu de desgràcies i defenseu d’enemics de tota mena la terra catalana que teniu encomanada.

VII.- Mare del bon consell, verge prudentíssima, estel del matí, guieu al poble català per camins assenyats i feu-lo valent i tenaç en la defensa de la seva identitat.


Oració
Oh Déu, vós que concediu tots els béns, i que glorifiqueu amb un culte insigne la muntanya escollida per l’excelsa mare del vostre Fill, feu que, ajudats amb la poderosa protecció de la immaculada sempre verge Maria, puguem arribar a Crist, Senyor nostre. Amén.