divendres, 25 de setembre del 2015

La universitat de la vida



Castagno 1450


L'assagista holandès Rob Riemen, fundador de l'Institut Nexus, ­influent think tank humanístic vinculat a la Universitat de Tilburg, diu en un llibre coral titulat La universitat de la vida (recollit per Maricel Chavarría a La Vanguardia del 25.09.2015):

"Les elits sortides de Harvard, Princeton, Yale o Stanford no resoldran l'actual crisi financera perquè ells són la crisi. La seva manera de pensar és el que porta a la crisi. Aquestes universitats no tenen res a veure amb l'educació, són màquines de fer diners. Massa persones avui no saben com donar sentit a la seva vida, ni crear-se una personalitat, ni tenir un sentit crític. I la causa és la crisi d'un sistema educatiu que es basa en l'economia i la veritat científica."

"Patim una manca de civilització, la que es pot trobar en l'art, la filosofia, les humanitats, i que no és accessible; no podem accedir a la saviesa que ens permet entendre les emocions, l'existència. I la solució passa perquè la gent opti per educar-se d'una altra manera, ja sigui a través de la música, dels llibres...".