dimecres, 24 d’agost del 2016

Despertar




Jawlensky 1911



"Despertar és l'única experiència que val la pena. Obrir bé els ulls per veure que la infelicitat no ve de la realitat, sinó dels desitjos i de les idees equivocades. Per ser feliç no has de fer res, ni aconseguir res, sinó desfer-te de falses idees, il·lusions i fantasies que no et deixen veure la realitat. Això només s'aconsegueix mantenint-te despert i anomenant a les coses pel seu nom."


"Tot canvi autèntic s'efectua sense cap esforç. La persona humana té unes energies fabuloses en reserva per a quan necessita engegar-les. L'important és descobrir què està passant en tu i al teu voltant per saber el que va malament i les seves causes. El que importa és estar despert."


"Cal despertar. La por només es treu buscant-ne l'origen. El que es porta bé a base de por és que l'ha domesticat, però no ha canviat l'origen dels seus problemes. Està adormit."


"Estar despert és no deixar-te afectar per res ni per ningú. I això és ser lliure."


"Només es desperten els que desitgen despertar-se."



Anthony de Mello (1931-1987) a La iluminación es la espiritualidad, text publicat el 1987, un mes després de la seva mort, a la revista Vida Nueva. El text es va fer a partir dels apunts d'una participant al curs que Mello va impartir a Barcelona del 19 al 26 d'agost de 1986, ara fa trenta anys.