diumenge, 30 de juliol del 2017

Coses que em subleven




Hodgkin 2001



Moltes coses ens preocupen, ens fan mal, ens afecten, ens indignen: la guerra, la fam, la misèria, les condicions de vida dels immigrants i el drama del seu accés a zones més riques o segures, la desigualtat, la repressió política, la tortura, la violència de gènere, la prostitució forçada, el terrorisme...

Però n'hi ha algunes que, sense ser tan importants com aquestes i per cap raó especial, a mi em subleven d'una manera especial. En vaig fent llista:

- el sofriment animal a moltes de les granges on es crien, del que poc parlem i contra el qual poc fem, i l'extinció d'espècies de grans i magnífics animals (els grans primats, els grans felins, els elefants, els rinoceronts, les balenes, els hipopòtams, les zebres, etc.) així com d'altres espècies d'animals més petits i anònims, que entomem sense cap mena de reacció.

- la presència mundial de deixalles de plàstic a la natura.

- la forta incidència de la publicitat, amb la seva capacitat de deformar la realitat d'una forma alienant. Present no només en els anuncis sinó com a llenguatge habitual per a promocionar tota mena de coses. Genera un entorn mancat d'autenticitat.

- la impotència davant les pràctiques abusives i enganyoses de determinades grans empreses (bancs, empreses de telefonia, elèctriques, etc.).